Verwoestende sprinkhanenplaag treft Ethiopie (weer)!

Het was ook al op het nieuws te zien: Ethiopie wordt voor de tweede keer in korte tijd getroffen voor een sprinkhanenplaag, deze keer nog erger dan de vorige keer. De sprinkhanenplaag die over het land trekt heeft grote gevolgen voor het leven van mensen in Ethiopië.

Je kunt het je haast niet voorstellen, zwermen zo groot als de provincie Flevoland trekken rond en vernietigen alles. Gewassen zijn opgevreten en gras voor vee is verdwenen. Voor veel mensen zijn deze gewassen en het vee bron van inkomsten. Als ze dit inderdaad allemaal verliezen zijn de gevolgen niet te overzien.

De verwachtingen zijn niet gunstig; het is mogelijk dat de komende tijd het aantal sprinkhanen 20 keer zo groot wordt. En de sprinkhanen zijn niet de enige crisis die het land treft. Tegelijkertijd worden mensen ook getroffen door corona. Dit maakt de hele situatie in het land nog onzekerder.

ZOA biedt noodhulp om de eerste noden te lenigen op het gebied van voedsel en water. Ook worden mensen geholpen om opnieuw gewassen te verbouwen en graslanden te herstellen. Boeren krijgen extra zaaigoed voor gras en gewassen en krijgen training. Deze zaden en trainingen zijn erop gericht om voedselzekerheid op lange termijn te realiseren.

Acute hongersnood dreigt in Oost-Afrika door de grote sprinkhanenplaag. Duizenden gezinnen zien hun volledige oogst voor hun ogen verdwijnen. Hulp is dringend nodig. Help je mee?

  • Bedrag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
IMG0329