Zes jaar oorlog in Syrië: wij blijven helpen

Eén van de grootste humanitaire crises van onze generatie:  Syrië, een land verscheurd door burgeroorlog. Meer dan 300.000 mensen zijn omgekomen.  Ruim 15 miljoen mensen hebben dringend behoefte aan humanitaire hulp. Exact vandaag is het zes jaar oorlog. ZOA blijft zich, als lid van de Dutch Relief Alliance, inzetten om deze slachtoffers te helpen.

De afgelopen twee jaar heeft ZOA, samen met elf leden van de Dutch Relief Alliance (DRA), gezorgd voor levensreddende noodhulp aan slachtoffers in Syrië. In totaal is er aan bijna een miljoen mensen hulp geboden met onder meer voedsel, schoon drinkwater en onderdak.

Het komende jaar blijft de DRA actief in Syrië. Heleen Berends, namens ZOA de Syria Joint Response Field Coördinator: ‘De komende tien maanden kunnen we bijna 300.000 mensen in Syrië helpen. We zorgen voor toegang tot schoon drinkwater, voedselzekerheid, onderdak en levensreddende gezondheidszorg. Daarnaast richten we ons op onderwijs zodat kinderen weer een ‘normaal’ leven krijgen. De focus ligt op Aleppo, Idleb, Homs en het platteland van Damascus’. Meer weten over ons werk in Syrië? Bekijk ons Syrië-dossier.

Tijdens de collecteweek collecteren door heel Nederland ruim 17.000 collectanten voor concrete hulp aan vluchtelingen en ontheemden in crisisgebieden. Voor € 7,50 geef je een warme deken aan een vluchteling, Zeker ‘s nachts biedt een deken bescherming tegen de frisse buitenlucht.Doe je mee?