Farah schrikt van elk vliegtuig

In Jemen woedt al jaren een bloedige burgeroorlog. Maar om Farah (9) lijkt niemand zich te bekommeren. Net als miljoenen landgenoten leeft ze voortdurend in angst. Dit is haar verhaal. 

“Ik herinner me als de dag van gisteren dat de oorlog uitbrak. Ik werd wakker door een akelig geluid,  en rende snel naar mijn moeder toe. De hele nacht zaten we in de woonkamer tegen de verste muur, want we waren bang dat de bommen de ramen kapot zouden slaan. De dagen die daarop volgden bleven spannend. Soms was het even stil, maar vaak bleef het bommen regenen. De maanden daarop hebben mijn papa en mama medicijnen voor me gekocht om me rustiger te maken, ik was steeds zo bang.”

Bang

“Nog steeds ben ik vaak bang en gespannen. Elke keer dat er een vliegtuig overvliegt schrik ik en krimp ik in elkaar. Vliegtuigen zijn slecht, en het geluid van vliegtuigen wijst op gevaar. Voor de oorlog speelde ik vaak buiten met mijn vriendjes, of gingen we met mijn familie naar het park of het strand. Maar dat doe ik nu niet meer, ik speel nu altijd binnen. In huis is het het veiligst, dus daar ben ik het liefst de hele dag.”

Toekomstdroom

“Mijn papa en mama willen dat ik wel naar school blijf gaan. Maar mijn meester, de enige die soms nog komt, zeg dat hij al anderhalf jaar geen geld heeft gekregen voor zijn werk. Hij komt gelukkig nog wel, maar geeft geen les meer. De andere meesters en juffen komen helemaal niet meer. Ik hoop dat ik snel weer verder kan gaan met school, want later wil ik bouwkundig ingenieur worden. Dan kan ik alle gebouwen die kapotgeschoten zijn, weer opnieuw opbouwen!”

Laat vluchtelingen zoals Farah er niet alleen voor staan. Met jouw hulp kunnen we vluchtelingen overal ter wereld helpen, met bijvoorbeeld eten, schoon drinkwater en onderdak.
Doneer nu

vergeten_in_Jemen

* Vanwege privacyredenen is Farah niet het meisje op de foto.