Harris: “Het is fijn dat ik een nieuwe start heb kunnen maken!”

In 2014 werden grote delen van Afrika getroffen door het ebolavirus. Ook Harris Kpannah uit Liberia werd getroffen door de ziekte. Twee jaar later is hij weer beter en probeert hij zijn leven weer op te pakken. 

“Ik ben Harris Kpannah. Ik woon in een klein dorpje met zo’n 108 inwoners. Twee jaar geleden werd ik getroffen door ebola. Inmiddels ben ik gelukkig weer gezond, maar 21 mensen uit mijn dorp zijn helaas aan de ziekte overleden.

Voordat ik ziek werd verbouwde ik rijst en cassave. De opbrengst was genoeg om voor mijn gezin te kunnen zorgen. Maar toen werd ik ziek en belandde ik voor twee maanden in het ziekenhuis. Al die tijd kon ik niet voor mijn gewassen zorgen.

Toen ik weer thuis kwam bleek dat mijn oogst mislukt was. Ook wilde ineens niemand meer mijn producten verkopen. In één klap hadden we geen inkomsten meer en werden we afhankelijk van voedselhulp.

Ik besloot mee te doen met een vaktraining van ZOA, waar ik een nieuwe manier leerde om rijst te verbouwen. Ook kreeg ik een zadenpakket zodat ik mijn opgedane kennis meteen in de praktijk kon brengen. De oogst was goed, ruim vijftig kilo! Het is fijn dat ik hierdoor een nieuwe start heb kunnen maken.”

Zorg jij dat mensen na een ramp weer verder kunnen? Steun ZOA’s voedselprojecten en help mensen om niet langer afhankelijk te zijn van voedselhulp, maar om op lange termijn weer voedselzeker te worden.