Sandi: “De nieuwe brug is een enorme verbetering"

Sandi Mya Aung woont samen met haar zoon in een klein dorpje aan de westoever van de Daylo rivier. Vroeger woonde ze met haar man aan de andere kant van de rivier. Maar toen er conflicten uitbraken, zijn ze gevlucht.

“Meer dan vijftien jaar waren we ontheemd. Drie jaar geleden was het eindelijk weer veilig genoeg om terug te gaan naar het gebied waar ik vandaan kom. Helaas heeft mijn man dat niet meer meegemaakt. In 2006 is hij overleden aan de gevolgen van een ernstige ziekte.”

“Inmiddels probeer ik samen met mijn zoon mijn leven weer op te pakken. Maar wonen aan deze kant van de rivier is niet makkelijk. Alle faciliteiten zijn aan de overkant en grond om voedsel op te verbouwen is er niet.”

“Tot voor kort was het levensgevaarlijk om over te steken. Dat ging via een gammele bamboebrug die al vaak is ingestort. Veel dorpelingen zijn hierdoor verdronken. Ook ik maakte regelmatig de gevaarlijke oversteek. Ik verdien mijn geld door gewassen van de ene naar de andere kant te vervoeren, dus ik moest wel.”

“Gelukkig kunnen we sinds kort via de nieuwe kabelbrug dankzij een project van ZOA! Dat is makkelijker en bovendien een stuk veiliger. We zijn er echt blij mee!”